Zonneboiler Obdam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Obdam? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit twee delen: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl tref je bruikbare toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Obdam.

zonneboiler systeem installeren in 1713

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een doorsnee huishouden in Koggenland gebruikt 1410 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €160 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1713
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Obdam vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Obdam! Via onze tool tref je moeiteloos een erkende installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Koggenland. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op recensies en certificaten en keurmerken. Denk aan Solar Keymark, KviNL, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem voorziet in warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Dan springt de CV-brander bij. Bovenal aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Obdam. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Obdam fluctueren tussen de €2650 en €3000, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op onze website bekijk je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor een variatie aan situatiesde aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €115 per jaar (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€65
100 liter2€2.825 – €3.100€105
200 liter2€3.275 – €3.825€115
300 liter3€4.575 – €5.100€170
zonneboiler-kopen-obdam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze data kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke andere systemen geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. U krijgt z.s.m. een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Obdam (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is recent verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle apparaten die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €675 tot wel €1200. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Obdam

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK 155 H + VMS 8 + VIH S1 150/4 B), vermogen 1220 [KW], €830 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 200 BSH), vermogen 1315 [KW], €894 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc 30 bs 400 a label), vermogen 3123 [KW], €2124 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Koggenland mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.koggenland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Obdam aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Obdam!

 • De warmtepomp: onttrekt energie middels ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door bijv. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!