Zonneboiler Wervershoof

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Wervershoof? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door twee delen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij deze website doorzoek jij uitgebreide adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Wervershoof.

zonneboiler systeem installeren in 1693

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een gemiddeld huishouden in Medemblik gebruikt 1470 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1693
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Wervershoof vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Wervershoof! Middels deze pagina check je simpel en snel een competente installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Medemblik. Of ga naar kvinl.nl voor een database met competente installatiebedrijven uit de buurt. Hierna lees je enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met recensies en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product regelt het warme water en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Wervershoof. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er structuren met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Wervershoof liggen tussen de €2700 en €3100, met installatie. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje tref je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor diverse gevallen de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €165 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€40
100 liter2€2.775 – €3.150€90
200 liter2€3.250 – €3.825€125
300 liter3€4.525 – €5.200€160
zonneboiler-kopen-wervershoof

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de info aangeleverd kan worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Via deze info kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft woonoppervlak en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Er volgt binnen een paar dagen een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Wervershoof (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd jaren geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €550 tot wel €1250. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wervershoof

 • 2-improve energy (HYG500CS1ww2xPro24), vermogen 3494 [KW], €2376 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 3-300L), vermogen 2848 [KW], €1937 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc 16 bs 400 a label), vermogen 1805 [KW], €1227 subsidie.

Naast de landelijke subsidie hanteert de gemeente Medemblik soms een extra tegemoetkoming. Check www.medemblik.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Wervershoof aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Wervershoof!

 • De warmtepomp: wint energie uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!