Zonneboiler Zwaagdijk-West

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Zwaagdijk-West? Middels een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van onze tool lees je samengestelde info die helpen bij een zonneboiler kopen in Zwaagdijk-West.

zonneboiler systeem installeren in 1686

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1850.
 • Een gemiddelde woning in Medemblik verbruikt 1470 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €100 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1686
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Zwaagdijk-West vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Zwaagdijk-West! Met behulp van deze pagina tref je verrassend eenvoudig een geschikte installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Medemblik. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand tref je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product kan benut worden voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Zwaagdijk-West. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Zwaagdijk-West zitten gemiddeld tussen €2550 en €3550, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Op onze website vind je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor een aantal voorbeelden de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €125 per jaar (gasprijzen april 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.625€65
100 liter2€2.750 – €3.100€85
200 liter2€3.150 – €3.925€135
300 liter3€4.525 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-zwaagdijk-west

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door het energieverbruik kan de specialist een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke andere systemen voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Jij krijgt zeer binnenkort een complete offerte via een zonneboiler monteur in Zwaagdijk-West (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle apparaten die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €675 tot €1125. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Zwaagdijk-West

 • 2-improve energy (HYG400CS1ww2xPro24), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.
 • Ecodome (2xSHC24 – 400.2), vermogen 3218 [KW], €2188 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 30 bs300 a label), vermogen 1733 [KW], €1178 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Medemblik soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.medemblik.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Zwaagdijk-West aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Zwaagdijk-West!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!