Zonneboiler Opperdoes

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Opperdoes? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Het product komt tot stand door twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels onze vergelijker vind jij accurate toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Opperdoes.

zonneboiler systeem installeren in 1674

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • De subsidies lopen op tot €1800.
 • Een standaard woning in Medemblik stookt 1470 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1674
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Opperdoes vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Opperdoes! Door gebruik te maken van deze website tref je snel een geschikte installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Medemblik. Of klik door naar de website Qbis.nl voor lijstjes met competente installatiebedrijven in je omgeving. Hierna tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Het systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens lage winkelprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Opperdoes. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Opperdoes vinden we terug ergens tussen de €2625 en €4200, met montage. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor velerlei scenario’sde geschatte kosten en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €165 per jaar (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€70
100 liter2€2.925 – €3.175€90
200 liter2€3.275 – €3.875€135
300 liter3€4.550 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-opperdoes

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas + elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze statistieken kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn de grootte en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Opperdoes (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle artikelen die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €450 tot wel €1500. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Opperdoes

 • 2-improve energy (HYG800CS1ww2xPro24), vermogen 3533 [KW], €2402 subsidie.
 • Ecodome (3×15 – 200.2), vermogen 3139 [KW], €2135 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 23 bs 160 a label), vermogen 1384 [KW], €941 subsidie.

Naast de landelijke subsidie biedt de gemeente Medemblik een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.medemblik.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Opperdoes aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Opperdoes!

 • Een warmtepomp: genereert energie via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!