Zonneboiler Abbekerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Abbekerk? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Via deze website bekijk jij veelzijdige info aangaande een zonneboiler kopen in Abbekerk.

zonneboiler systeem installeren in 1657

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1850.
 • Een doorsnee gezin in Medemblik verbruikt 1470 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €65 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1657
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Abbekerk vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Abbekerk! Door gebruik te maken van deze pagina bekijk je simpel en snel een goede installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Medemblik. Of probeer echteinstallateur.nl voor een database met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop bekijk je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Door lagere prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Abbekerk. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In mei 2024 zijn er systemen met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Abbekerk komen gemiddeld uit tussen €2400 en €3650, met installatie. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de specificaties van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. In het volgende kopje ontdek jij meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor een aantal voorbeelden de kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €85 per jaar (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.500€55
100 liter2€2.875 – €3.200€80
200 liter2€3.200 – €3.975€110
300 liter3€4.600 – €5.150€170
zonneboiler-kopen-abbekerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze informatie kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Verstel details over uw huis. Het betreft woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt z.s.m. een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Abbekerk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle artikelen die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €450 tot €1525. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Abbekerk

 • 2-improve energy (HYG300CS1ww2xPro24), vermogen 3471 [KW], €2360 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 2073 [KW], €1410 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc21 bs 120 a label), vermogen 1260 [KW], €857 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVObiedt de gemeente Medemblik een groene lening of kleine subsidie. Zie www.medemblik.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Abbekerk aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Abbekerk!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!