Zonneboiler Zuidermeer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Zuidermeer? Door middel van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van de zonneboiler-vergelijker ontdek jij uitgebreide details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Zuidermeer.

zonneboiler systeem installeren in 1652

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4900.
 • De subsidies lopen op tot €850.
 • Een gemiddelde woning in Koggenland verbruikt 1410 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €140 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1652
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Zuidermeer vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Zuidermeer! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker check je gemakkelijk een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Koggenland. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor informatie over goede installateurs uit jullie streek. In onderstaande box tref jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook reviews en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar is de werking niet optimaal. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem zorgt voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Het product behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Zeker relevant voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zuidermeer. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder hebben we nog een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Zuidermeer schommelen tussen de €2875 en €3200, met montage. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het type zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt check jij hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema tref je voor verschillende gevallen de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €110 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.500€50
100 liter2€2.775 – €3.175€90
200 liter2€3.200 – €4.000€110
300 liter3€4.600 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-zuidermeer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Middels deze gegevens kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte van een zonneboiler monteur in Zuidermeer (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle apparaten die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €500 tot wel €1875. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Zuidermeer

 • 2-improve energy (HYG300CS1ww1xPro18), vermogen 1691 [KW], €1150 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 2035 [KW], €1384 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 30-300), vermogen 1621 [KW], €1102 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Koggenland soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.koggenland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Zuidermeer aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Zuidermeer!

 • Een warmtepomp: genereert warmte via de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!