Zonneboiler Ursem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Ursem? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Dankzij deze pagina vind jij omvangrijke toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ursem.

zonneboiler systeem installeren in 1645

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2800.
 • De subsidies lopen op tot €1600.
 • Een gemiddeld gezin in Koggenland verbruikt 1410 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €75 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1645
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Ursem vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Ursem! Aan de hand van onze website ontdek je gemakkelijk een goede installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Koggenland. Of benader Qbis.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box bekijk jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en relevante keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario is er de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product zorgt voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit product wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Zeker interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Ursem. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Ursem liggen tussen de €2400 en €3750, met montage. Dit product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Hierna tref je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een variatie aan omstandigheden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €110 per jaar (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.575€40
100 liter2€2.825 – €3.150€80
200 liter2€3.225 – €4.000€135
300 liter3€4.550 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-ursem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het duidelijk naar wie de info toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Via het verbruik kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Er volgt binnen een week een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Ursem (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €925 tot wel €1625. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Ursem

 • 2-improve energy (HYG150CS1ww1xPro24), vermogen 193 [KW], €1312 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 1985 [KW], €1350 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ EX_2_15_39_650), vermogen 3209 [KW], €2182 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Koggenland een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.koggenland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Ursem aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Ursem!

 • De warmtepomp: haalt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!