Zonneboiler Oudendijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Oudendijk? Door middel van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels deze website ontdek je actuele raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Oudendijk.

zonneboiler systeem installeren in 1631

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €950.
 • Een gemiddelde woning in Koggenland gebruikt 1410 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1631
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Oudendijk vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Oudendijk! Middels deze pagina check je gemakkelijk een competente installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Koggenland. Of ga naar de website Qbis.nl voor een database met competente installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf check jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en certificaten en keurmerken. Onder andere VCA, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Zeker toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Oudendijk. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Oudendijk variëren tussen €2800 en €3450, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op onze website bekijk jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor verscheide voorbeeldsituaties de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €120 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.650€60
100 liter2€2.750 – €3.025€95
200 liter2€3.200 – €3.875€135
300 liter3€4.450 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-oudendijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie verdere info toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel elektra en gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Omschrijf uw woning. Denk aan de omvang en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. U krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Oudendijk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is twee jaar geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle merken die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €550 tot wel €1625. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oudendijk

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 200-7,5m2), vermogen 2835 [KW], €2078 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3363 [KW], €2287 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ C19_33_200), vermogen 1447 [KW], €984 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Koggenland mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.koggenland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Oudendijk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Oudendijk!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!