Zonneboiler Hoogkarspel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Hoogkarspel? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je bruikbare aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Hoogkarspel.

zonneboiler systeem installeren in 1616

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1500.
 • Een standaard woning in Drechterland gebruikt 1510 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Oftewel, een forse besparing van wel €100 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1616
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Hoogkarspel vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Hoogkarspel! D.m.v. onze website vind je gemakkelijk een goede installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Drechterland. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor informatie over professionele installateurs uit de gemeente. Onderstaand lees jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Solar Keymark, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Dan regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Door dalende prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Hoogkarspel. Een zonneboiler is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Hoogkarspel vinden we terug ergens tussen de €2675 en €4250, met monteren & installeren. Dit product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Hierna vind je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor velerlei voorbeelden de investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €140 per jaar (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.650€65
100 liter2€2.875 – €3.050€75
200 liter2€3.200 – €3.875€115
300 liter3€4.425 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-hoogkarspel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze info kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Hoogkarspel (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle modellen die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €625 tot €1550. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Hoogkarspel

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-4,8m2), vermogen 1660 [KW], €1279 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3511 [KW], €2387 subsidie.
 • DAXX (2×20 + 300L), vermogen 3216 [KW], €2187 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Drechterland mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.drechterland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Hoogkarspel aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Hoogkarspel!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte via bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!