Zonneboiler Oosterleek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Oosterleek? Middels een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Dankzij onze vergelijker doorzoek je veelzijdige details m.b.t. een zonneboiler kopen in Oosterleek.

zonneboiler systeem installeren in 1609

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4300.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een gemiddeld gezin in Drechterland gebruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €125 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1609
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Oosterleek vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Oosterleek! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker check je moeiteloos een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Drechterland. Of probeer echteinstallateur.nl voor een overzicht met vakbekwame installateurs uit jouw provincie. Hieronder check jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie draagt zorg voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Het product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Oosterleek. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Oosterleek liggen tussen de €2450 en €3200, inclusief installeren. Het product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina vind je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor een aantal voorbeelden de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €100 per jaar (energieprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.550€40
100 liter2€2.925 – €3.125€100
200 liter2€3.100 – €3.800€145
300 liter3€4.400 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-oosterleek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de specificaties toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Via het energieverbruik kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt binnen een paar dagen een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oosterleek (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is in 2017 uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €700 tot wel €1575. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Oosterleek

 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 200-7,5m2), vermogen 3055 [KW], €2227 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3458 [KW], €2351 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-HBB1000L), vermogen 3545 [KW], €2411 subsidie.

Naast de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Drechterland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.drechterland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Oosterleek aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Oosterleek!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!