Zonneboiler Hem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Hem? Via een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Dankzij onze website check jij handige gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Hem.

zonneboiler systeem installeren in 1607

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €850.
 • Een gemiddeld gezin in Drechterland verbruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit betekent een forse besparing van wel €120 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1607
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Hem vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Hem! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl ontdek je moeiteloos een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Drechterland. Of check de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven in de regio. Verderop achterhaal je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product is er voor 2 zaken: heet water in huis en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Met name aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lagere prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Hem. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In mei 2024 zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Hem liggen tussen de €2900 en €3550, waarbij installatie is inbegrepen. Het product gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop check je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor een paar gevallen de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €140 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.650€45
100 liter2€2.925 – €3.175€100
200 liter2€3.175 – €3.850€115
300 liter3€4.400 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-hem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten we naar wie de informatie toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze gegevens kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. U krijgt zeer binnenkort een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Hem (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is in 2017 uitgebreid. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €600 tot wel €1550. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Hem

 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 200-4,8m2), vermogen 1808 [KW], €1379 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3263 [KW], €2219 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-HBB500L), vermogen 3463 [KW], €2355 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Drechterland mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.drechterland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Hem aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Hem!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!