Zonneboiler Venhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Venhuizen? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij onze tool lees jij actuele adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Venhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 1606

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1400.
 • Een doorsnee gezin in Drechterland gebruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €80 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1606
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Venhuizen vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Venhuizen! Dankzij deze website check je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Drechterland. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand tref je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Het systeem behelst zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Door interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Venhuizen. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook heb je ruimte nodig voor het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Venhuizen komen gemiddeld uit tussen €2525 en €3200, met installatie inclusief. Dit product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Hierna bekijk je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor verscheide scenario’sde geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €55 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€55
100 liter2€2.875 – €3.100€95
200 liter2€3.225 – €3.900€140
300 liter3€4.575 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-venhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de specificaties toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas en stroomer verbruikt wordt. Via deze gegevens kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn de grootte en de isolatiewaarden. Relevant is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Je krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Venhuizen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle merken die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €800 tot €1325. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Venhuizen

 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 400-10m2), vermogen 3176 [KW], €2160 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3455 [KW], €2349 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 4-HBB500L), vermogen 3322 [KW], €2259 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Drechterland mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.drechterland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Venhuizen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Venhuizen!

 • Een warmtepomp: haalt warmte via de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!