Zonneboiler Westzaan

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Westzaan? Dankzij het zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl lees jij handige raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Westzaan.

zonneboiler systeem installeren in 1551

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1650.
 • Een gemiddeld huishouden in Zaanstad gebruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €125 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1551
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Westzaan vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Westzaan! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl vind je moeiteloos een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Zaanstad. Of ga naar Qbis.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand achterhaal je verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk aantrekkelijk voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Door lage winkelprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Westzaan. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er systemen met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Westzaan komen gemiddeld uit tussen €2425 en €3450, met monteren & installeren. De installatie gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, het volume van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Als je iets verders scrollt check jij een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor verscheide omstandigheden de investering en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €75 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.575€50
100 liter2€2.750 – €3.100€80
200 liter2€3.275 – €3.950€125
300 liter3€4.525 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-westzaan

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit + gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van het verbruik kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een paar dagen een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Westzaan (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot wel €1425. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Westzaan

 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 200-7,5m2), vermogen 2849 [KW], €1937 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3233 [KW], €2198 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-ZO400L), vermogen 342 [KW], €2326 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie geeft de gemeente Zaanstad mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.zaanstad.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Westzaan aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Westzaan!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door bijv. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!