Zonneboiler Drechterland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Drechterland? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. onze vergelijker vind jij accurate info aangaande een zonneboiler kopen in Drechterland.

zonneboiler systeem installeren in 1697

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1700.
 • Een alledaags huishouden in Drechterland gebruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €65 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1697
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Drechterland vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Drechterland! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl vind je snel een goede installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Drechterland. Of bezoek Qbis.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven in de buurt. Hierna bekijk jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met reviews en certificering. Onder andere Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar is de werking niet optimaal. Dan springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is geschikt voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Het product bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Drechterland. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder is er nog een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Drechterland fluctueren tussen de €2700 en €4200, inclusief installeren. Dit product gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Hierna ontdek je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna lees jij voor verscheide voorbeeldsituaties de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €145 per jaar (gasprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.625€60
100 liter2€2.875 – €3.100€90
200 liter2€3.175 – €3.900€115
300 liter3€4.475 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-drechterland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het helder naar wie de benodigde info toegezonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van het verbruik kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn woonoppervlak en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke andere systemen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt snel een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Drechterland (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle systemen die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €850 tot wel €1450. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Drechterland

 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar 2CPC24 HSSFHM300L TW + CV), vermogen 3114 [KW], €2118 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/4,8), vermogen 1500 [KW], €1020 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 1-30 HPC), vermogen 2047 [KW], €1392 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Drechterland mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.drechterland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Drechterland aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Drechterland!

 • Warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente