Zonneboiler Schellinkhout

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Schellinkhout? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door onze website doorzoek jij toepasbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Schellinkhout.

zonneboiler systeem installeren in 1697

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1200.
 • Een alledaags huishouden in Drechterland stookt 1510 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1697
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Schellinkhout vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Schellinkhout! Via zonneboilerrevolutie.nl bekijk je simpel en snel een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Drechterland. Of benader de website kvinl.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs in de buurt. In onderstaande box ontdek jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is geschikt voor het warme water en de centrale verwarming. Dit systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij scherpe prijzen, hoge subsidies, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Schellinkhout. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er constructies met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Schellinkhout liggen tussen de €2625 en €3850, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje check jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verscheide voorbeelden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €60 per jaar (energieprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.500€70
100 liter2€2.900 – €3.050€75
200 liter2€3.150 – €3.900€130
300 liter3€4.550 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-schellinkhout

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas en stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze informatie kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Schellinkhout (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd in 2017 verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle installaties die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €575 tot €1400. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Schellinkhout

 • 2-improve energy (HYG400CS1ww2xPro18), vermogen 3172 [KW], €2157 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 100 BSH), vermogen 648 [KW], €441 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc 9 bs 400 a label), vermogen 2382 [KW], €1620 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Drechterland een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.drechterland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Schellinkhout aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Schellinkhout!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!