Zonneboiler Hauwert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Hauwert? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. deze pagina check jij waardevolle details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Hauwert.

zonneboiler systeem installeren in 1692

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1200.
 • Een doorsnee gezin in Medemblik stookt 1470 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1692
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Hauwert vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Hauwert! Geholpen door onze website vind je zonder problemen een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Medemblik. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over betrouwbare installateurs in de regio. Onderstaand tref jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op referenties en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Met name toegepast door grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Hauwert. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Hauwert zitten gemiddeld tussen €2500 en €3300, met installatie inclusief. Dit product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, het volume van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Als je iets verders scrollt lees je meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor velerlei gevallen de investering en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €180 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€65
100 liter2€2.775 – €3.075€105
200 liter2€3.125 – €3.950€145
300 liter3€4.425 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-hauwert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee komen wij erachter naar wie verdere info verzonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektriciteit je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze informatie kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan aantal kamers en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Je krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Hauwert (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle types die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €900 tot €1725. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hauwert

 • 2-improve energy (HYG500CS1ww2xPro18), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 3-200L), vermogen 2776 [KW], €1888 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc 16 bs 300 a label), vermogen 1772 [KW], €1205 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Medemblik een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.medemblik.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Hauwert aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Hauwert!

 • Warmtepomp: haalt energie uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!