Zonneboiler Wognum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Wognum? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product bestaat uit 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker doorzoek je omvangrijke raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Wognum.

zonneboiler systeem installeren in 1687

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1350.
 • Een doorsnee huishouden in Medemblik stookt 1470 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €140 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1687
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Wognum vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Wognum! Geholpen door deze website tref je eenvoudig een competente installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Medemblik. Of bezoek Qbis.nl voor informatie over competente installateurs uit jouw provincie. Verderop check je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en certificering. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor het warme water en een warme woning. Dit systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Bovenal interessant voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Wognum. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Wognum variëren tussen €2650 en €4000, met montage. Dit product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor velerlei mogelijkheden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €110 per jaar (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€70
100 liter2€2.850 – €3.150€105
200 liter2€3.125 – €3.975€145
300 liter3€4.600 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-wognum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de betreffende informatie verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom & gas er verbruikt wordt. Middels deze informatie kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Verstel details over uw huis. Het betreft de inhoud en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt snel een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Wognum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is in 2017 verhoogd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle modellen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €775 tot €1425. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wognum

 • 2-improve energy (HYG400CS1ww3xPro18), vermogen 3557 [KW], €2419 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 1-150L), vermogen 1063 [KW], €723 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 30 bs 400 a label), vermogen 1820 [KW], €1238 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Medemblik een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.medemblik.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Wognum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Wognum!

 • Een warmtepomp: wint energie uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!