Zonneboiler Oostwoud

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Oostwoud? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 aspecten: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van deze pagina check je uitgebreide aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Oostwoud.

zonneboiler systeem installeren in 1678

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3100.
 • De subsidies lopen op tot €1400.
 • Een gemiddelde woning in Medemblik verbruikt 1470 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €125 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1678
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Oostwoud vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Oostwoud! Door middel van deze website vind je zonder problemen een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Medemblik. Of klik door naar kvinl.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs uit de buurt. Verderop lees je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op reviews en relevante keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Dit duurzame product wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door lagere prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Oostwoud. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Oostwoud vinden we terug ergens tussen de €2600 en €3400, met installatie inclusief. Dit product hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op deze pagina vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor meerdere voorbeelden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €140 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.600€70
100 liter2€2.900 – €3.200€100
200 liter2€3.175 – €4.000€120
300 liter3€4.425 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-oostwoud

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan weten we naar wie de informatie toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Middels deze informatie kan de installateur een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt binnen een week een complete offerte via een zonneboiler monteur in Oostwoud (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verbreed. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle modellen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €450 tot €1500. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Oostwoud

 • 2-improve energy (HYG1000CS1ww2xPro18), vermogen 3244 [KW], €2206 subsidie.
 • Eco2All (Eco2All 3xK88/2002Comfort/Eco-PSL 1000), vermogen 2680 [KW], €1822 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc23 bs 300 a label), vermogen 1467 [KW], €998 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Medemblik een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.medemblik.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Oostwoud aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Oostwoud!

 • Een warmtepomp: haalt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!