Zonneboiler De Weere

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in De Weere? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door onze website ontdek je handige details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in De Weere.

zonneboiler systeem installeren in 1662

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4600.
 • De subsidies lopen op tot €1300.
 • Een doorsnee gezin in Opmeer stookt 1460 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €85 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1662
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in De Weere vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in De Weere! Door middel van de zonneboiler-vergelijker bekijk je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Opmeer. Of ga naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met reviews en certificering. Zoals bijv. VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. De installatie bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. In de basis interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in De Weere. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast hebben we nog een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler De Weere liggen tussen de €2525 en €3150, met installatie inclusief. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt lees je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor velerlei gevallen de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €125 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€70
100 liter2€2.925 – €3.050€95
200 liter2€3.300 – €3.875€135
300 liter3€4.400 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-de-weere

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor is het duidelijk naar wie de info verzonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektra en gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door het energieverbruik kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld de omvang en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke andere systemen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Er volgt binnen een paar dagen een complete offerte van een zonneboiler monteur in De Weere (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle apparaten die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €950 tot wel €1375. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in De Weere

 • 2-improve energy (HYG800CS1ww2xPro18), vermogen 3232 [KW], €2198 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 2079 [KW], €1414 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc23 bs120 a label), vermogen 1345 [KW], €915 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Opmeer mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.opmeer.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte De Weere aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in De Weere!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!