Zonneboiler Sijbekarspel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Sijbekarspel? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl lees jij toepasbare toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Sijbekarspel.

zonneboiler systeem installeren in 1655

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1400.
 • Een doorsnee huishouden in Medemblik gebruikt 1470 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €115 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1655
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Sijbekarspel vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Sijbekarspel! Met behulp van onze tool bekijk je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Medemblik. Of surf naar de website kvinl.nl waar je een database treft met ervaren installateurs uit jouw provincie. Hierna lees jij enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Solar Keymark, Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk relevant voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Sijbekarspel. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er oplossingen het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Sijbekarspel vinden we terug ergens tussen de €2950 en €4250, met installatie inclusief. Het product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het type zonnecollectors, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Hierna vind jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor diverse gevallen de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €130 op jaarbasis (gasprijs april 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.700€50
100 liter2€2.825 – €3.200€100
200 liter2€3.250 – €3.900€115
300 liter3€4.600 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-sijbekarspel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten we naar wie de informatie verzonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze statistieken kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt snel een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Sijbekarspel (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle apparaten op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €550 tot €1450. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Sijbekarspel

 • 2-improve energy (HYG300CS1ww2xPro18), vermogen 3186 [KW], €2166 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 2058 [KW], €1399 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc9 bs120 a label), vermogen 1085 [KW], €738 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Medemblik een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.medemblik.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Sijbekarspel aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Sijbekarspel!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met bijv. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!