Zonneboiler De Goorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in De Goorn? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product wordt opgebouwd door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. onze website lees jij omvangrijke adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in De Goorn.

zonneboiler systeem installeren in 1648

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1350.
 • Een doorsnee huishouden in Koggenland gebruikt 1410 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1648
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in De Goorn vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in De Goorn! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl tref je verrassend eenvoudig een goede installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Koggenland. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met ervaren installateurs uit de gemeente. In onderstaande box check je een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en certificering. Denk aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Het systeem wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Met name eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in De Goorn. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast is er nog het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler De Goorn komen gemiddeld uit tussen €2575 en €3350, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op onze website ontdek jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor een aantal voorbeelden de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €65 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.600€70
100 liter2€2.825 – €3.175€95
200 liter2€3.225 – €3.900€130
300 liter3€4.575 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-de-goorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om te weten hoeveel gas & stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze gegevens kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. U ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in De Goorn (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle types die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €950 tot €1175. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in De Goorn

 • 2-improve energy (HYG200CS1ww2xPro18), vermogen 3111 [KW], €2115 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 2037 [KW], €1385 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ EXAP_2_19_50_800), vermogen 3565 [KW], €2424 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Koggenland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.koggenland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte De Goorn aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in De Goorn!

 • Warmtepomp: ontneemt energie middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!