Zonneboiler Berkhout

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Berkhout? Via een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je waardevolle gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Berkhout.

zonneboiler systeem installeren in 1647

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €850.
 • Een doorsnee huishouden in Koggenland gebruikt 1410 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1647
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Berkhout vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Berkhout! Door gebruik te maken van onze website vind je zonder problemen een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Koggenland. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop bekijk jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal aantrekkelijk voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Berkhout. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Berkhout vinden we terug ergens tussen de €2950 en €3750, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op deze pagina tref je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor meerdere voorbeelden de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €180 per jaar (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.500€45
100 liter2€2.875 – €3.175€105
200 liter2€3.225 – €3.825€110
300 liter3€4.575 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-berkhout

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Zo is het helder naar wie de info aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van het energieverbruik kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke andere systemen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een week een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Berkhout (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle apparaten die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €550 tot wel €1000. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Berkhout

 • 2-improve energy (HYG200CS1ww1xPro24), vermogen 1954 [KW], €1329 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 2020 [KW], €1374 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ EXAP_2_15_40_650), vermogen 3302 [KW], €2245 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Koggenland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.koggenland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Berkhout aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Berkhout!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!