Zonneboiler Spierdijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Spierdijk? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van deze website vind jij omvangrijke info aangaande een zonneboiler kopen in Spierdijk.

zonneboiler systeem installeren in 1642

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €800.
 • Een doorsnee huishouden in Koggenland gebruikt 1410 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €125 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1642
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Spierdijk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Spierdijk! Met behulp van deze website achterhaal je simpel en snel een professionele installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Koggenland. Of check kvinl.nl voor actuele overzichten met goede installateurs uit jullie streek. Hieronder check jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem zorgt voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families die veel warm water uit de kraan halen. Door lage winkelprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Spierdijk. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Spierdijk variëren tussen €2525 en €3550, inclusief installeren. Het systeem heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de grootte van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op deze pagina ontdek je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor verscheide omstandigheden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €75 per jaar (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.525€40
100 liter2€2.900 – €3.200€105
200 liter2€3.275 – €3.975€115
300 liter3€4.600 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-spierdijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de info verzonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Met deze gegevens kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de grootte en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Spierdijk (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €525 tot wel €1550. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Spierdijk

 • 2-improve energy (HYG400CS1ww1xPro18), vermogen 1676 [KW], €1140 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 1959 [KW], €1332 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ C2_19_49_650), vermogen 3461 [KW], €2353 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Koggenland een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.koggenland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Spierdijk aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Spierdijk!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!