Zonneboiler Twisk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Twisk? Middels een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij waardevolle raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Twisk.

zonneboiler systeem installeren in 1676

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1050.
 • Een alledaags gezin in Medemblik verbruikt 1470 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €115 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1676
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Twisk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Twisk! Geholpen door onze tool tref je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Medemblik. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs in de buurt. Hieronder check je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en certificering. Denk aan VCA, KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem wordt gebruikt voor het warme water en een warme woning. Dit duurzame systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lage winkelprijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Twisk. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er oplossingen een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Twisk schommelen tussen de €2775 en €3000, met installatie inclusief. Het systeem heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op deze pagina ontdek je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor een paar gevallen de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €65 per jaar (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.550€55
100 liter2€2.825 – €3.075€80
200 liter2€3.250 – €3.925€125
300 liter3€4.575 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-twisk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Via deze gegevens kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Twisk (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd in 2017 verbreed. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle apparaten die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €700 tot wel €1825. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Twisk

 • 2-improve energy (HYG800CS1ww3xPro18), vermogen 3624 [KW], €2464 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler SKS650+4xCS150), vermogen 2769 [KW], €1883 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc23 bs 200 a label), vermogen 1415 [KW], €962 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Medemblik wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.medemblik.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Twisk aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Twisk!

 • Warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!