Zonneboiler Enkhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Enkhuizen? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit 2 delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Via onze website check je veelzijdige details aangaande een zonneboiler kopen in Enkhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 1601

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €850.
 • Een doorsnee huishouden in Enkhuizen verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEnkhuizen
Postcode1601
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Een zonneboiler installateur in Enkhuizen vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Enkhuizen! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl tref je probleemloos een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Enkhuizen. Of check de website echteinstallateur.nl voor informatie over professionele installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder lees je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op referenties en certificaten en keurmerken. Denk aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product draagt zorg voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval springt de CV-brander bij. In de eerste plaats aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die veel warm water gebruiken. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Enkhuizen. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In juni 2024 zijn er voorbeelden met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Enkhuizen variëren tussen €2400 en €3400, met monteren & installeren. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op onze website tref je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor verscheide mogelijkheden de kostprijzen en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €70 per jaar (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.500€40
100 liter2€2.825 – €3.050€75
200 liter2€3.175 – €3.875€120
300 liter3€4.600 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-enkhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit je op dit moment verbruikt. Met deze informatie kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn aantal kamers en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Enkhuizen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze werd twee jaar geleden uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle artikelen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €425 tot €1725. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Enkhuizen

 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar 2CPC24 FHS600L TW + CV), vermogen 3216 [KW], €2187 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/5,0), vermogen 1634 [KW], €1111 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 4-24 HPC), vermogen 3904 [KW], €2655 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie levert de gemeente Enkhuizen mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.enkhuizen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Enkhuizen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Enkhuizen!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!