Zonneboiler Assendelft

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Assendelft? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. onze website lees je toepasbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Assendelft.

zonneboiler systeem installeren in 1567

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een alledaags huishouden in Zaanstad verbruikt 1220 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €120 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1567
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Assendelft vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Assendelft! Middels deze pagina achterhaal je eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Zaanstad. Of probeer echteinstallateur.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf lees je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Middels het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem regelt je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Dit systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Bovenal een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Assendelft. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Assendelft variëren tussen €2650 en €4300, inclusief plaatsing. Deze installatie kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De investering is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op onze website lees je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor velerlei situatiesde kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €55 per jaar (gasprijzen april 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.525€70
100 liter2€2.850 – €3.075€80
200 liter2€3.300 – €4.000€125
300 liter3€4.550 – €5.350€180
zonneboiler-kopen-assendelft

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn adres en contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de informatie aangeleverd zal worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektriciteit + gas de woning per jaar verbruikt. Middels deze gegevens kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. U krijgt snel een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Assendelft (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle merken die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €900 tot €1225. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Assendelft

 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 300-10m2), vermogen 3161 [KW], €2149 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3431 [KW], €2333 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-ZO500L), vermogen 3463 [KW], €2355 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Zaanstad mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.zaanstad.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Assendelft aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Assendelft!

 • De warmtepomp: haalt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!