Zonneboiler Bovenkarspel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Bovenkarspel? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt gevormd door 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij onze tool check jij omvangrijke toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Bovenkarspel.

zonneboiler systeem installeren in 1611

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1500.
 • Een gemiddeld huishouden in Stede Broec verbruikt 1360 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €55 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1611
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Bovenkarspel vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Bovenkarspel! Met behulp van deze website vind je probleemloos een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Stede Broec. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over vakbekwame installatiebedrijven in de regio. Onderstaand lees je enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan is er de naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem is er voor 2 zaken: je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van scherpe prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Bovenkarspel. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens is er nog het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Bovenkarspel liggen tussen de €2850 en €4300, inclusief plaatsing. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. In het volgende kopje vind je meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor enkele voorbeelden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €105 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.700€45
100 liter2€2.950 – €3.100€90
200 liter2€3.225 – €3.800€125
300 liter3€4.450 – €5.250€165
zonneboiler-kopen-bovenkarspel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de informatie verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Bovenkarspel (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €650 tot wel €1625. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bovenkarspel

 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 300-7,5m2), vermogen 3125 [KW], €2275 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-HBB800L), vermogen 3532 [KW], €2402 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Stede Broec soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.stedebroec.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Bovenkarspel aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Bovenkarspel!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!