Zonneboiler Hensbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Hensbroek? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van deze pagina doorzoek jij veelzijdige gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Hensbroek.

zonneboiler systeem installeren in 1711

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3500.
 • De subsidies lopen op tot €1250.
 • Een gemiddeld huishouden in Koggenland gebruikt 1410 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1711
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Hensbroek vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Hensbroek! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een competente installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Koggenland. Of check kvinl.nl voor actuele overzichten met goede installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand lees jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie is de CV-brander nodig. Bijzonder toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Hensbroek. Een zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Hensbroek liggen tussen de €2800 en €3800, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Verderop vind je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor een paar gevallen de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €140 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.500€50
100 liter2€2.775 – €3.025€85
200 liter2€3.300 – €3.975€110
300 liter3€4.500 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-hensbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze statistieken kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Je krijgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hensbroek (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €650 tot €1800. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hensbroek

 • Remeha (RemaSOL 150SE-1S 1C), vermogen 1394 [KW], €948 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 150 BSH), vermogen 1011 [KW], €687 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc21 bs 400 a label), vermogen 2687 [KW], €1827 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Koggenland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.koggenland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Hensbroek aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Hensbroek!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!