Zonneboiler Oterleek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Oterleek? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. onze vergelijker tref jij bruikbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Oterleek.

zonneboiler systeem installeren in 1842

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een alledaags huishouden in Alkmaar gebruikt 1170 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Concreet: een forse besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1842
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Oterleek vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Oterleek! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl vind je probleemloos een erkende installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Alkmaar. Of klik door naar kvinl.nl voor een overzicht met vakbekwame installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box ontdek je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en certificering. Bijvoorbeeld KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit systeem houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten is de CV-brander nodig. In de basis een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Oterleek. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Oterleek fluctueren tussen de €2725 en €3300, met monteren & installeren. De installatie kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Verderop bekijk jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor een paar voorbeelden de investering en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €135 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.625€40
100 liter2€2.800 – €3.175€95
200 liter2€3.125 – €3.925€110
300 liter3€4.475 – €5.250€190
zonneboiler-kopen-oterleek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Dan weten we naar wie verdere info verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas en elektriciteit je op dit moment verbruikt. Middels deze data kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan aantal kamers en staat van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Oterleek (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verbreed. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle artikelen die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €575 tot wel €1675. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Oterleek

 • Rivusol (Aquatel S200-5.0V), vermogen 1986 [KW], €1350 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.150), vermogen 3125 [KW], €2125 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY – 300 – 2 XRAY10), vermogen 1287 [KW], €875 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Alkmaar een groene lening of kleine subsidie. Check www.alkmaar.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Oterleek aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Oterleek!

 • Warmtepomp: haalt energie via de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met bijv. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!