Zonneboiler Sint Pancras

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Sint Pancras? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie komt tot stand door twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Dankzij de zonneboiler-vergelijker tref je uitgebreide info aangaande een zonneboiler kopen in Sint Pancras.

zonneboiler systeem installeren in 1834

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een gemiddeld huishouden in Langedijk stookt 1500 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €90 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1834
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een zonneboiler installateur in Sint Pancras vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Sint Pancras! Middels onze website bekijk je probleemloos een geschikte installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Langedijk. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs uit de buurt. In onderstaande box check je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product is toepasbaar voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem behelst zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Bovenal toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Sint Pancras. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Sint Pancras variëren tussen €2850 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna vind jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor verschillende scenario’sde kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €135 per jaar (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.650€65
100 liter2€2.875 – €3.025€90
200 liter2€3.225 – €4.000€135
300 liter3€4.550 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-sint-pancras

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Op basis van deze gegevens kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan aantal kamers en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. U ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Sint Pancras (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €975 tot €1800. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Sint Pancras

 • Rivusol (Aquatel S150-2.5V), vermogen 1159 [KW], €788 subsidie.
 • A.O. Smith (SGS 30/300/3C), vermogen 2426 [KW], €1650 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT ECLIPSE 2 – 500 – 3 ECLIPSE), vermogen 2213 [KW], €1505 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Langedijk een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.gemeentelangedijk.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Sint Pancras aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Sint Pancras!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!