Zonneboiler De Cocksdorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in De Cocksdorp? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels onze website lees je accurate raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in De Cocksdorp.

zonneboiler systeem installeren in 1795

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een alledaags gezin in Texel gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €155 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1795
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in De Cocksdorp vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in De Cocksdorp! Door gebruik te maken van onze tool bekijk je snel een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Texel. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over geschikte installateurs uit jouw provincie. Verderop tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op reviews en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Door het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product is toepasbaar voor warm tapwater en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Met name toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in De Cocksdorp. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler De Cocksdorp liggen tussen de €2575 en €3150, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, het volume van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Verderop vind je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema check jij voor een paar gevallen de investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €120 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.600€50
100 liter2€2.950 – €3.200€85
200 liter2€3.200 – €3.925€130
300 liter3€4.525 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-de-cocksdorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier komen wij erachter naar wie de specificaties verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze informatie kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de grootte en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke andere systemen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. U ontvangt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in De Cocksdorp (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie werd in 2017 verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle systemen die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €800 tot wel €1775. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in De Cocksdorp

 • Rivusol (Aquatel S150-25T), vermogen 1724 [KW], €1172 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 150 PAWT), vermogen 1232 [KW], €838 subsidie.
 • Daikin (EKHWP500B + 2xEKSH26P (DL)), vermogen 1826 [KW], €1542 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Texel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.texel.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte De Cocksdorp aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in De Cocksdorp!

 • Warmtepomp: wint energie middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!