Zonneboiler Julianadorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Julianadorp? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij onze tool check je uitgebreide aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Julianadorp.

zonneboiler systeem installeren in 1788

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1250.
 • Een alledaags gezin in Den Helder stookt 1230 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1788
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Julianadorp vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Julianadorp! Met behulp van deze pagina achterhaal je moeiteloos een betrouwbare installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Den Helder. Of check echteinstallateur.nl voor lijstjes met geschikte installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product draagt zorg voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit duurzame product bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Julianadorp. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Julianadorp komen gemiddeld uit tussen €2950 en €3100, met installatie. Het systeem heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de specificaties van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op onze website vind je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor verschillende scenario’sde totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €60 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.675€40
100 liter2€2.925 – €3.200€95
200 liter2€3.300 – €3.800€110
300 liter3€4.550 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-julianadorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de info verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel stroom & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze info kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. U krijgt z.s.m. een complete offerte via een zonneboiler monteur in Julianadorp (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is recent verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €425 tot €1325. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Julianadorp

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 300L 3xES2V/2,0S AL), vermogen 2262 [KW], €1538 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 300 BSH), vermogen 1913 [KW], €1301 subsidie.
 • Rivusol (Radiant Aesthetic 500KWS-60T), vermogen 3588 [KW], €2440 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Den Helder een groene lening of kleine subsidie. Zie www.denhelder.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Julianadorp aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Julianadorp!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!