Zonneboiler Den Oever

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Den Oever? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem bestaat uit twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van onze website vind je praktische gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Den Oever.

zonneboiler systeem installeren in 1779

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1750.
 • Een alledaags huishouden in Hollands Kroon verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €65 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1779
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Den Oever vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Den Oever! Via onze website achterhaal je zonder problemen een competente installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Hollands Kroon. Of klik door naar kvinl.nl voor een schema met competente installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf vind jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en voorwaarden (keurmerken). Denk aan VCA, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Deze installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Voornamelijk aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Den Oever. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Den Oever schommelen tussen de €2925 en €3300, met montage. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op deze pagina vind je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor verschillende situatiesde kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €65 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.650€45
100 liter2€2.900 – €3.125€105
200 liter2€3.275 – €3.950€135
300 liter3€4.575 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-den-oever

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de info toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze informatie kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Den Oever (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verder verruimd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €725 tot €1500. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Den Oever

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 200L 2xES2V/2,0S AL), vermogen 1351 [KW], €919 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 200 BSH), vermogen 1517 [KW], €1032 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S500-8.0V), vermogen 3317 [KW], €2256 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Hollands Kroon mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.hollandskroon.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Den Oever aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Den Oever!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!