Zonneboiler Hippolytushoef

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Hippolytushoef? Via een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Het product wordt gevormd door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker ontdek jij actuele raadgeving over een zonneboiler kopen in Hippolytushoef.

zonneboiler systeem installeren in 1778

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €800.
 • Een gemiddeld huishouden in Hollands Kroon gebruikt 1450 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Hippolytushoef vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Hippolytushoef! Met behulp van onze vergelijker check je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Hollands Kroon. Of check Qbis.nl voor een schema met competente installateurs uit jouw provincie. Hieronder vind jij diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Solar Keymark, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan is er de naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit systeem behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. Bijzonder toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Hippolytushoef. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Hippolytushoef schommelen tussen de €2700 en €3300, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop ontdek je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor een variatie aan omstandigheden de investering en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €55 per jaar (gasprijzen mei 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.625€40
100 liter2€2.825 – €3.175€80
200 liter2€3.175 – €3.900€140
300 liter3€4.575 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-hippolytushoef

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze info kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld aantal kamers en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Hippolytushoef (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is recentelijk verder verruimd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle systemen die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €725 tot wel €1525. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Hippolytushoef

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 300L 3xEM1V/2,0S), vermogen 2263 [KW], €1539 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 100 BSH), vermogen 803 [KW], €546 subsidie.
 • Rivusol (Radiant S300/2-60T), vermogen 3448 [KW], €2345 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Hollands Kroon een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.hollandskroon.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hippolytushoef aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Hippolytushoef!

 • Warmtepomp: wint energie via de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!