Zonneboiler Middenmeer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Middenmeer? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via de zonneboiler-vergelijker bekijk jij bruikbare raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Middenmeer.

zonneboiler systeem installeren in 1775

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1300.
 • Een alledaags gezin in Hollands Kroon verbruikt 1450 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1775
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Middenmeer vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Middenmeer! Middels deze pagina tref je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Hollands Kroon. Of klik door naar Qbis.nl voor lijstjes met professionele installateurs in de regio. Verderop lees je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Onder andere KviNL, VCA, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Middenmeer. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard is er nog het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Middenmeer zitten gemiddeld tussen €2475 en €4100, inclusief plaatsing. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt check jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor meerdere omstandigheden de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €125 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.600€55
100 liter2€2.925 – €3.100€90
200 liter2€3.300 – €3.925€135
300 liter3€4.600 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-middenmeer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten we naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Via het energieverbruik kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. U krijgt z.s.m. een complete offerte via een zonneboiler monteur in Middenmeer (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is recent verbreed. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle modellen die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €900 tot wel €1250. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Middenmeer

 • Dutch Solar Systems (ZB500TX 9,48), vermogen 3471 [KW], €2360 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 500 PAWT), vermogen 1959 [KW], €1332 subsidie.
 • Rivusol (Radiant S300/2-50T), vermogen 2295 [KW], €1561 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Hollands Kroon soms een extra tegemoetkoming. Check www.hollandskroon.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Middenmeer aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Middenmeer!

 • Een warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!