Zonneboiler Wieringerwerf

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Wieringerwerf? Dankzij het zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie bestaat uit 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Dankzij deze pagina doorzoek je bruikbare aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Wieringerwerf.

zonneboiler systeem installeren in 1771

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
 • Een alledaags huishouden in Hollands Kroon stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1771
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Wieringerwerf vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Wieringerwerf! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Hollands Kroon. Of bezoek de website Qbis.nl voor een schema met vakbekwame installateurs in de buurt. Onderstaand tref jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om referenties en relevante keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Wieringerwerf. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Wieringerwerf variëren tussen €2450 en €4100, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Verderop ontdek je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor verschillende voorbeelden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €65 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.675€70
100 liter2€2.775 – €3.175€100
200 liter2€3.275 – €3.850€140
300 liter3€4.575 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-wieringerwerf

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten we naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om te weten hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Met deze info kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld de inhoud en de mate van isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt binnen een paar dagen een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Wieringerwerf (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is recent verder verruimd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle installaties op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €800 tot €1250. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Wieringerwerf

 • Dutch Solar Systems (ZB400TX 7,11), vermogen 3246 [KW], €2207 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 PAWT), vermogen 1000 [KW], €680 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 5cpc9 cpc23 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3321 [KW], €2258 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Hollands Kroon mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.hollandskroon.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Wieringerwerf aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Wieringerwerf!

 • De warmtepomp: haalt warmte via de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met bijv. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!