Zonneboiler Wieringerwaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Wieringerwaard? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product kent 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Middels onze vergelijker tref je actuele info die helpen bij een zonneboiler kopen in Wieringerwaard.

zonneboiler systeem installeren in 1766

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1450.
 • Een gemiddeld gezin in Hollands Kroon stookt 1450 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1766
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Wieringerwaard vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Wieringerwaard! Door middel van deze pagina check je zonder problemen een competente installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Hollands Kroon. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met erkende installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Zonnekeur, Sterkin, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In de winter is de werking niet optimaal. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Voornamelijk aantrekkelijk voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Wieringerwaard. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Wieringerwaard schommelen tussen de €2650 en €3000, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Verderop check jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor enkele voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €165 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.600€50
100 liter2€2.800 – €3.175€100
200 liter2€3.150 – €3.800€145
300 liter3€4.500 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-wieringerwaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze gegevens kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. U ontvangt snel een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Wieringerwaard (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle types die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €900 tot wel €1050. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Wieringerwaard

 • Dutch Solar Systems (ZB200TX 4,74), vermogen 1984 [KW], €1349 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 BSV), vermogen 984 [KW], €669 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc21 cpc23 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3276 [KW], €2228 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Hollands Kroon mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.hollandskroon.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Wieringerwaard aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Wieringerwaard!

 • Een warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met bijv. productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!