Zonneboiler Callantsoog

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Callantsoog? Via een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van deze pagina ontdek jij uitgebreide informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Callantsoog.

zonneboiler systeem installeren in 1759

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4600.
 • De subsidies lopen op tot €1100.
 • Een alledaags gezin in Schagen stookt 1530 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €130 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1759
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Callantsoog vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Callantsoog! Aan de hand van onze vergelijker check je zonder problemen een betrouwbare installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Schagen. Of check de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met competente installateurs in de regio. Hierna achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, Solar Keymark, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem voorziet in heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. In de basis toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Callantsoog. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In juni 2024 zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Callantsoog schommelen tussen de €2875 en €4250, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op deze pagina lees je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor een paar voorbeeldsituaties de investering en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €115 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.600€70
100 liter2€2.850 – €3.200€95
200 liter2€3.250 – €3.925€135
300 liter3€4.475 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-callantsoog

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig komen wij erachter naar wie de info verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Op basis van het verbruik kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt snel een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Callantsoog (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is twee jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €800 tot wel €1575. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Callantsoog

 • Dutch Solar Systems (ZB120TX 2,37), vermogen 1372 [KW], €933 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 BSH), vermogen 981 [KW], €667 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc16 2cpc9 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3275 [KW], €2227 subsidie.

Naast de landelijke subsidie levert de gemeente Schagen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.schagen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Callantsoog aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Callantsoog!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!