Zonneboiler Petten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Petten? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze vergelijker ontdek jij bruikbare info m.b.t. een zonneboiler kopen in Petten.

zonneboiler systeem installeren in 1755

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €850.
 • Een gemiddelde woning in Schagen stookt 1530 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €90 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1755
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Petten vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Petten! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker check je gemakkelijk een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Schagen. Of check kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installateurs in de regio. Hierna tref je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Onder andere Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem draagt zorg voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal toepasbaar op grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Petten. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard is er nog een warm-water buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Petten liggen tussen de €2625 en €4250, met installatie inclusief. Dit systeem heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Verderop lees je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor een paar voorbeelden de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €145 per jaar (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.700€60
100 liter2€2.925 – €3.025€85
200 liter2€3.175 – €3.900€140
300 liter3€4.525 – €5.400€195
zonneboiler-kopen-petten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de specificaties aangeleverd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Middels het energieverbruik kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld aantal kamers en de staat van de isolatie. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Er volgt z.s.m. een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Petten (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie werd in 2017 verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle merken die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €400 tot wel €1375. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Petten

 • Wolf (Zonne-energiesysteem SEM-2 300 & 2xF3-1), vermogen 1639 [KW], €1115 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 500 PAWT), vermogen 2802 [KW], €1905 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc9 cpc30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3274 [KW], €2226 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Schagen mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.schagen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Petten aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Petten!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!