Zonneboiler Schagerbrug

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Schagerbrug? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze tool lees jij actuele toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Schagerbrug.

zonneboiler systeem installeren in 1751

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1150.
 • Een doorsnee huishouden in Schagen gebruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1751
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Schagerbrug vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Schagerbrug! Aan de hand van onze website vind je simpel en snel een erkende installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Schagen. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met professionele installateurs uit jouw provincie. Bijgaand achterhaal jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na referenties en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem zorgt voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. scherpe prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Schagerbrug. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop hebben we nog een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Schagerbrug fluctueren tussen de €2825 en €3250, met installatie. Dit product gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje check jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor verscheide voorbeeldsituaties de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €110 per jaar (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.650€50
100 liter2€2.850 – €3.175€95
200 liter2€3.200 – €3.950€120
300 liter3€4.400 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-schagerbrug

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het helder naar wie de benodigde info aangeleverd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Door het energieverbruik kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf de woning. Denk aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Je krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Schagerbrug (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle artikelen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €700 tot wel €1150. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Schagerbrug

 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK140/2D + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 3212 [KW], €2184 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 150 PAWT), vermogen 852 [KW], €579 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc21 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3291 [KW], €2238 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Schagen soms een extra tegemoetkoming. Check www.schagen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Schagerbrug aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Schagerbrug!

 • Warmtepomp: haalt energie via de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!