Zonneboiler Schagen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Schagen? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van onze website lees jij veelzijdige info aangaande een zonneboiler kopen in Schagen.

zonneboiler systeem installeren in 1741

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3500.
 • De subsidies lopen op tot €1650.
 • Een doorsnee gezin in Schagen gebruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1741
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Schagen vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Schagen! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl bekijk je probleemloos een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Schagen. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over eerlijke installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf ontdek jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Bekijk eens VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Schagen. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk is er nog een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er constructies met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Schagen vinden we terug ergens tussen de €2400 en €3850, met monteren & installeren. Het product hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. In het volgende kopje tref je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor een aantal mogelijkheden de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €115 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.575€50
100 liter2€2.900 – €3.125€90
200 liter2€3.225 – €3.925€120
300 liter3€4.400 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-schagen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Door het verbruik kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Type woning

  Wat voor soort huis heeft u. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. U ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Schagen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle modellen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €425 tot wel €1300. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Schagen

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 3 + WP500), vermogen 2671 [KW], €1816 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3081 [KW], €2095 subsidie.
 • TISUN (4x PFM-S 2.01m3), vermogen 3066 [KW], €2085 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Schagen soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.schagen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Schagen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Schagen!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente