Zonneboiler Waarland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Waarland? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. De installatie kent twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via deze website doorzoek je samengestelde info aangaande een zonneboiler kopen in Waarland.

zonneboiler systeem installeren in 1738

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1650.
 • Een gemiddeld gezin in Schagen stookt 1530 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1738
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Waarland vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Waarland! Dankzij deze pagina achterhaal je moeiteloos een betrouwbare installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Schagen. Of ga naar kvinl.nl voor een schema met geschikte installateurs in de buurt. Hierna tref je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, Solar Keymark, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem voorziet in warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Waarland. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop hebben we nog een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Waarland vinden we terug ergens tussen de €2825 en €4150, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Verderop ontdek je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor verscheide omstandigheden de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €120 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.675€70
100 liter2€2.875 – €3.075€80
200 liter2€3.125 – €3.925€135
300 liter3€4.500 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-waarland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de info verzonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze info kan de expert een goed advies geven.

 3. Type huis

  Beschrijf de woning. Het betreft woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Je ontvangt z.s.m. een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Waarland (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle types die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €625 tot €1000. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Waarland

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK140/2D + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 1483 [KW], €1008 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 300 BSH), vermogen 1363 [KW], €927 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc16 cpc30 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3273 [KW], €2226 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie hanteert de gemeente Schagen een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.schagen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Waarland aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Waarland!

 • Een warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!