Zonneboiler Lutjewinkel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Lutjewinkel? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref jij bruikbare info m.b.t. een zonneboiler kopen in Lutjewinkel.

zonneboiler systeem installeren in 1732

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een doorsnee gezin in Hollands Kroon stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €80 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1732
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Lutjewinkel vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Lutjewinkel! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind je probleemloos een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Hollands Kroon. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder check jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook beoordelingen en eventuele keurmerken. Denk aan Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit systeem houdt in: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Lutjewinkel. Deze installatie is goed te combineren met een warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Lutjewinkel vinden we terug ergens tussen de €2750 en €3450, met montage. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna tref jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor diverse gevallen de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €120 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.700€65
100 liter2€2.750 – €3.175€100
200 liter2€3.275 – €3.800€140
300 liter3€4.525 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-lutjewinkel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Lutjewinkel (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle modellen die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €950 tot wel €1850. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lutjewinkel

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK140/2D + VMS8D + VIHSI 150/4B), vermogen 2000 [KW], €1360 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 300 PAWT), vermogen 1862 [KW], €1266 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus2 cpc30 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3159 [KW], €2148 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Hollands Kroon een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.hollandskroon.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Lutjewinkel aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Lutjewinkel!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!