Zonneboiler Oudkarspel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Oudkarspel? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 zaken: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van onze tool check je actuele gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Oudkarspel.

zonneboiler systeem installeren in 1724

 • Een zonneboiler is perfect om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een gemiddelde woning in Langedijk gebruikt 1500 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1724
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een zonneboiler installateur in Oudkarspel vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Oudkarspel! Dankzij onze tool vind je gemakkelijk een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Langedijk. Of check de website kvinl.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand bekijk je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en relevante keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). De installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie is de CV-brander nodig. Vooral relevant voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van lagere prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Oudkarspel. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Oudkarspel variëren tussen €2725 en €3150, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Verderop tref jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder check je voor enkele voorbeeldsituaties de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €90 per jaar (energieprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.550€55
100 liter2€2.775 – €3.100€100
200 liter2€3.175 – €3.825€130
300 liter3€4.575 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-oudkarspel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Met deze data kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Oudkarspel (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle merken die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €450 tot wel €1375. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oudkarspel

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK155 V + VMs8 + VIHS2 250/4B), vermogen 1875 [KW], €1275 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 200 PAWT), vermogen 1357 [KW], €923 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc9 cpc21 cpc 30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3204 [KW], €2179 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Langedijk mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.gemeentelangedijk.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Oudkarspel aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Oudkarspel!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met bijv. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!