Zonneboiler Hoogwoud

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Hoogwoud? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Het systeem kent twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van deze pagina ontdek jij praktische details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Hoogwoud.

zonneboiler systeem installeren in 1718

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1900.
 • Een alledaags huishouden in Opmeer gebruikt 1460 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €140 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1718
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Hoogwoud vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Hoogwoud! Met behulp van onze tool tref je gemakkelijk een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Opmeer. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven in de buurt. Verderop tref jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op reviews en eventuele keurmerken. Denk aan VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie is geschikt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Vooral aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen met een grote vraag naar warm water. Dankzij scherpe prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Hoogwoud. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Hoogwoud fluctueren tussen de €2650 en €3200, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Hierna check je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor een variatie aan gevallen de investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €85 per jaar (energieprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.700€60
100 liter2€2.900 – €3.150€75
200 liter2€3.150 – €3.825€120
300 liter3€4.575 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-hoogwoud

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Dan weten we naar wie verdere info toegezonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze informatie kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn de omvang en staat van isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt zeer binnenkort een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hoogwoud (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is twee jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €850 tot €1525. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Hoogwoud

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK 155 V + VMS 8 + VIH S1 150/4 B), vermogen 1352 [KW], €919 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 150 BSV), vermogen 1012 [KW], €688 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 6cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 302 [KW], €2054 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Opmeer een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.opmeer.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Hoogwoud aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Hoogwoud!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!