Zonneboiler t Veld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in t Veld? Dankzij het zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Via de zonneboiler-vergelijker doorzoek je samengestelde gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in t Veld.

zonneboiler systeem installeren in 1735

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1600.
 • Een gemiddelde woning in Hollands Kroon verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1735
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in t Veld vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in t Veld! Middels de zonneboiler-vergelijker check je gemakkelijk een competente installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Hollands Kroon. Of benader echteinstallateur.nl voor een overzicht met erkende installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf lees je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem voorziet in heet water in huis en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product houdt in: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Vooral relevant voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, hoge subsidies, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in t Veld. De (zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler t Veld schommelen tussen de €2475 en €3750, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor velerlei omstandigheden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €140 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.575€45
100 liter2€2.850 – €3.125€95
200 liter2€3.250 – €3.850€145
300 liter3€4.525 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-t-veld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee komen wij erachter naar wie verdere info toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas en stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Door het verbruik kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en staat van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke andere systemen beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte bij een zonneboiler monteur in t Veld (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze werd jaren geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €950 tot €1775. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in t Veld

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK140/2VD + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 1485 [KW], €1010 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 150 BSH), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc23 cpc16 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 318 [KW], €2162 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie geeft de gemeente Hollands Kroon mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.hollandskroon.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte t Veld aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in t Veld!

 • Een warmtepomp: wint warmte middels de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!