Zonneboiler Sint Maartensbrug

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Sint Maartensbrug? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product kent twee aspecten: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. deze website doorzoek je omvangrijke informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Sint Maartensbrug.

zonneboiler systeem installeren in 1752

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4400.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1900.
 • Een alledaags huishouden in Schagen verbruikt 1530 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1752
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Sint Maartensbrug vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Sint Maartensbrug! Middels de zonneboiler-vergelijker vind je gemakkelijk een erkende installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Schagen. Of check de website Qbis.nl voor lijstjes met competente installateurs in de buurt. In onderstaande box check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en certificaten en keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In de winter is de werking niet optimaal. Gelukkig is er de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie draagt zorg voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Wegens lagere prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Sint Maartensbrug. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In juni 2024 zijn er oplossingen een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Sint Maartensbrug variëren tussen €2600 en €3100, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, het volume van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Hierna bekijk je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor een aantal scenario’sde kostprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €130 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.625€55
100 liter2€2.775 – €3.125€95
200 liter2€3.225 – €4.000€115
300 liter3€4.575 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-sint-maartensbrug

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de informatie verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit + gas de woning per jaar verbruikt. Middels deze informatie kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Beschrijf uw huis. Het betreft woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Je krijgt snel een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Sint Maartensbrug (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle installaties die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €850 tot wel €1875. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Sint Maartensbrug

 • 123-Kaminofen (1CPC18+ESRS 200L), vermogen 1434 [KW], €975 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 200 PAWT), vermogen 1452 [KW], €987 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc23 2cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3201 [KW], €2177 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Schagen een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.schagen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Sint Maartensbrug aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Sint Maartensbrug!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!