Zonneboiler Dirkshorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Dirkshorn? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door 2 aspecten: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door deze pagina ontdek jij handige details over een zonneboiler kopen in Dirkshorn.

zonneboiler systeem installeren in 1746

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4100.
 • De subsidies lopen op tot €1100.
 • Een gemiddeld huishouden in Schagen stookt 1530 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €100 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1746
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Dirkshorn vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Dirkshorn! Met behulp van onze vergelijker check je verrassend eenvoudig een geschikte installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Schagen. Of probeer Qbis.nl voor actuele overzichten met competente installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf tref je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan KviNL, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product kan gebruikt worden voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit systeem wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Dirkshorn. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Dirkshorn schommelen tussen de €2925 en €3250, inclusief installeren. Het systeem kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt vind je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor diverse mogelijkheden de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €85 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.575€45
100 liter2€2.775 – €3.125€75
200 liter2€3.300 – €4.000€115
300 liter3€4.500 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-dirkshorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de betreffende informatie aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via het energieverbruik kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan de inhoud en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Er volgt z.s.m. een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Dirkshorn (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €700 tot wel €1050. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Dirkshorn

 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK155 H + VMs8 + VIHS2 250/4B), vermogen 3039 [KW], €2067 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 200 BSV), vermogen 1380 [KW], €938 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc9 cpc21 cpc16 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3249 [KW], €2209 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Schagen mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.schagen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Dirkshorn aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Dirkshorn!

 • Een warmtepomp: wint energie middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!