Zonneboiler t Zand

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in t Zand? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door onze tool ontdek jij omvangrijke toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in t Zand.

zonneboiler systeem installeren in 1756

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €700.
 • Een doorsnee huishouden in Schagen stookt 1530 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €65 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1756
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in t Zand vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in t Zand! Aan de hand van onze tool achterhaal je simpel en snel een vakbekwame installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Schagen. Of surf naar de website kvinl.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs in de regio. In onderstaande box achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook recensies en certificering. Denk aan KviNL, Sterkin, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan benut worden voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Bovenal toegepast door bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in t Zand. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard is er nog een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler t Zand fluctueren tussen de €2975 en €3650, met installatie. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna vind jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €130 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.550€65
100 liter2€2.925 – €3.100€95
200 liter2€3.225 – €4.000€125
300 liter3€4.600 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-t-zand

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Met deze info kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Denk aan aantal kamers en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. U ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat via een zonneboiler monteur in t Zand (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €525 tot wel €1400. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in t Zand

 • Sowise (SHW 160), vermogen 1488 [KW], €1012 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 100 BSH), vermogen 448 [KW], €305 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc9 cpc30 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3306 [KW], €2248 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Schagen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.schagen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte t Zand aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in t Zand!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!