Zonneboiler Breezand

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Breezand? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem kent 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels de zonneboiler-vergelijker check jij toepasbare gegevens over een zonneboiler kopen in Breezand.

zonneboiler systeem installeren in 1764

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3100.
 • De subsidies lopen op tot €800.
 • Een doorsnee huishouden in Hollands Kroon stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €140 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1764
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Breezand vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Breezand! Middels deze pagina check je probleemloos een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Hollands Kroon. Of surf naar de website kvinl.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand tref jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter is de werking niet optimaal. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is er voor 2 zaken: je watervoorziening en een warme woning. Dit product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Bovenal interessant voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Breezand. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Breezand fluctueren tussen de €2675 en €3550, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje lees jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verschillende situatiesde geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €145 per jaar (energieprijzen mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.600€70
100 liter2€2.825 – €3.100€90
200 liter2€3.200 – €3.925€120
300 liter3€4.525 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-breezand

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel gas en stroomer verbruikt wordt. Middels deze informatie kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn de omvang en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Je krijgt snel een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Breezand (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd twee jaar geleden verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €525 tot €1175. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Breezand

 • Dutch Solar Systems (ZB180TX 4,74), vermogen 1984 [KW], €1349 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 150 BSV), vermogen 733 [KW], €498 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc21 cpc23 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3225 [KW], €2193 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVObiedt de gemeente Hollands Kroon soms een extra tegemoetkoming. Check www.hollandskroon.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Breezand aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Breezand!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!